2. Susret planinara štovatelja sv. Bernarda

Ovogodišnji Susret planinara štovatelja sv. Bernarda održao se u Pleternici 11. i 12. lipnja u organizaciji HPD „Klikun“, koji već niz godina ima i Sekciju sv. Bernarda. Sudjelovala su ova društva: HPD „Krndija“ – Sekcija sv. Bernada, Našice; HPD „Ante Bedalov“ – Kaštel Kambelovac, HPD „Stanko Kempny“ – Zagreb, HPD „Sv. Šimun“ – Zagreb, te naša Bratovština. Okupilo se oko 60-ak planinara, koji su u subotu obišli okolicu Pleternice: kapelu sv. Petra na brdu Starac, koji je okružen prekrasnim vinogradima, Viškovački grad, te Klašnice. Po povratku u Pleternicu, u kasnim poslijepodnevnim satima, bio je smještaj u dvoranu tamošnje osnovne škole, te večera na ovogodišnjoj „Fišijadi“. Tako je uz blagi šum rijeke Orljave bilo moguće isprobati slavonske specijalitete: fišpaprikaš i šarana na rašljama. Oba specijaliteta su jako prijala nakon gotovo cjelodnevne šetnje okolnim brdima i šumama.

U nedjelju su, nakon doručka i jutarnje kavice, planinari su imali vremena za šetnju Pleternicom, koja je svojom ljepotom i mirom oduševila sve prisutne. U 11.00h sudjelovali su na sv. Misi, te se u euharistijsko slavlje uključili naviještajući Božju riječ u službi riječi. Poslije mise domaćini su počastili okupljene ručkom u restoranu „Klas“. Tada je najavljen i 3. susret planinara štovatelja sv. Bernarda, koji će se održati 2. i 3. lipnja 2012., a domaćini će biti HPD „A. Bedalov“ iz Kaštel Kambelovca.

Iz naše Bratovštine na ovom susretu sudjelovalo je 13 članova, te dvoje prijatelja. Svi smo se vratili kućama radosni što se ovo druženje nastavlja, kako bismo zajedno štovali sv. Bernarda u različitim krajevima Lijepe naše, te kroz planinarenje i druženje u prirodi, pronosili kršćanske vrednote.

Slike možete pogledati – ovdje!