3. susret planinara štovatelja sv. Bernarda

Ovogodišnji susret planinara štovatelja sv. Bernarda održao se 2. i 3. lipnja u Kaštel Kmabelovcu i okolici, u organizaciji HPD-a „Ante Bedalov“. Na susretu su sudjelovali planinari iz Zgareba – HPD „S. Kempny“, HPD „Sv. Šimun“ i HPD „Lipa“; Našica – HPD „Krndija“- Sekcija sv. Bernarda; Pleternice – HPD „Klikun“-Bratovština sv. Bernarda; Novog Travika – HPD „Kuk“ i Samobora – Planinarska bratovština sv. Bernarda. Zajedno s domaćinima, okupilo se 70-ak planinara koji su dva dana uživali u ljepotama Kaštelanskog kraja i nezaboravnom druženju s prijateljima planinarima. 

Susret je započeo u subotu ujutro okupljanjem u centru Kaštel Kambelovca. Domaćini su nas zatim poveli na planinarenje po Kozjaku: Gospa na krugu (kapelica i groblje na kojem je pokopan Ante Bedalov, koji je poginuo na Kakvkazu 1974. god.), Dom pod Koludrom , Orlovo gnijezdo, Debelić, te povratak na Dom pod Koludrom. Cijelim putem pratili su nas mirisi rascvjetane brnistre, kadulje i drugih biljaka. Potom je u kapeli sv. Mihovila slavljena sv. Misa, koju je predvodio don Jakov. U predvečerje vratili smo se u Kaštel Kambelovac, te smjestili u veslački klub, gdje su nam domaćini pripremili prekrasan program: nastup KUD-a „Ante Zaninović“ i večeru. Nakon večere pjesma se čula duboko u noć.

U nedjelju prije podne bilo je vrijeme rezervirano za odlazak na sv. Misu, šetnju uz more, kupanje ili samo „točanje“ nogu, a predstavnici društava održali su sastanak na kojem se dogovorio sljedeći susret planinara štovatelja sv. Bernarda u Našicama.

Susret je završio ručkom. Pjesma bi se ponovno dugo orila kaštelanskom rivom, da nije trebalo poći kućama. Sa željom da se sretnemo i prije sljedećeg Susreta, naš bus poveo nas je prema Samoboru.

Slike možete pogledati  – ovdje!