63. Planinarski križni put Belec-Lepoglava-Macelj 6.-7.4.2019.

Planinarska bratovština sv. Bernarda u suradnji s Uredom za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije organizira i ove godine korizmeni Planinarski križni put (PKP).

63. PKP održat će se 6. i 7. travnja na trasi Belec – Lepoglava – Macelj.

Hod križnog puta počinje u subotu ujutro u župnoj crkvi Majke Božje Snježne u Belcu, a biti će organiziran prijevoz autobusima od Zagreba do početne postaje, te povratak u Zagreb nakon završne postaje u nedjelju. Put prolazi preko Ivanščice, kroz Ivanec i sa završetkom prvog dana hoda u Lepoglavi, gdje će biti kateheza, večernja misa, klanjanje i noćenje u O. Š. A. Starčevića. Nedjeljni hod uključuje polazak kroz Bednju i Trakoščan, a završno odredište je Donji Macelj, gdje će u spomen crkvi Muke Isusove biti održano završno euharistijsko slavlje. Trase oba dana podjednako su duge, oko 22 kilometra.

U subotu u 20:00 sati u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Lepoglavi katehezu će održati samoborski kapelan, vlč. Kristijan Tušek, a nakon toga će svetu misu predvoditi župnik iz Vrapča, vlč. Luka Slijepčević. Završno euharistijsko slavlje u Macelju u 19:.00 sati predvoditi će župnik zagrebačke župe sv. Blaža, mons. Zlatko Koren.

Više informacija možete pronaći u priloženom info-letku.

PKP_letak_A4