47. Planinarski križni put – Kloštar Ivanić – Martinska Ves – Sisak

9. i 10. travnja, pod pokroviteljstvom Sisačke biskuije održan je 47. PKP na trasi Kloštar Ivanić – Martinska Ves – Sisak, u suorganizaciji s Uredom za pastoral mladih Sisačke biskupije. Moto ovog PKP-a ujedno je i moto susreta sa Svetim Ocem početkom lipnja – „Zajedno u Kristu“.

Zajedno u Kristu, po prekrasnom proljetnom vremenu, oko 200 mladih je hodalo, molilo, pjevalo, razmatralo, sklapalo nova prijateljstva… Vrhunac svakog dana bilo je euharistijsko slavlje. Tako je u subotu u Martinskoj Vesi sv. Misu predvodio vlč. Branko Koretić, povjerenik za mlade Sisačke biskupije, koji je zajedno s vlč. Lukom Slijepčevićem oba dana hodao s mladima.

Subotnja večer nastavljena je klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom sve do nedjeljnoga jutra. Tako su se mladi svakih pola sata izmjenjivali pred Presvetim te je Martinska Ves te noći postala oaza molitve.

Završno euharistijsko slavlje u sisačkoj katedrali predvodio je preuzvišeni Vlado Košić, sisački biskup, a misnom slavlju pridružili su se vlč. Antun Sente ml., župnik katedralne župe i vlč. Domagoj Matošević, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije.

Fotografije možete vidjeti – ovdje!